Ramazan'ın 15.Gün İftar Menüsü

Ev Yapımı Arnavut Ciğeri Tarifi:

Malzemeler:
700 gram kuzu ciğer / dana ciğeride olur 1 su bardağı un Tuz Yarım tatlı kaşığı Pul biber Yarım tatlı kaşığı Sumak Yarım tatlı kaşığı Kimyon.
4 adet patates Kızartmak için 2 su bardağı sıvı yağ Soğan salatası için ; 2 adet soğan Bir tutam maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak Bir çentik tuz 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.
Yapılışı;
Ciğerlerin zarını soyup küp küp doğrayın. Ciğerlerin fazla kanını kağıt peçete ile bastırarak alın üzerine çok az sumak ve 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağ gezdirip 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Patateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın, bol suda yıkayın ve süzün. Patatesleri önceden ısıtılmış derin yağda kızartın. Bu arada soğanları piyazlık doğruyoruz maydonozları da doğrayıp soğanla beraber tuz ve sumak katıp karıştırıyoruz. Soğanlarımız hazır. Kızaran patatesleri yağdan çıkartıp aynı tavada ciğerleri unlayıp elekle fazla ununu eleyip bekletmeden patatesi kızarttığımız kızgın yağın içine koyuyoruz. Ben iki seferde kızarttım. 2,5 dakika kadar kızartıp yağdan çıkartıyoruz. Kızaran ciğerlerin üzerine tuz, sumak,pul biber, kimyon atıp karıştırıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıyoruz içine bir tatlı kaşığı kadar toz biber atıp hemen ocaktan alıyoruz, içine kızaran ciğeri ve patates döküp iyice karıştırıyoruz. Arnavut ciğerimiz servise hazır.Kenarlarına da soğan salatasını koyup servis ediyoruz.