Ramazan'ın 23.Gün İftar Menüsü

Şehriye Çorbası Tarifi:

Malzemeler:
1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı domates konservesi (püre veya rende şeklinde) 1 litre sıcak su 1 çay bardağı tel şehriye 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kuru nane.
Taze domates ve et/tavuk suyu kullanmak çorbanıza daha güzel bir lezzet katacaktır. Mevsiminde taze domatesi rendeleyerek kabuksuz haliyle kullanmanızı öneririz. Çorbayı arzuya göre et veya tavuk suyu ile de hazırlayabilirsiniz. Domates konservesi yerine 2 adet orta boy domates rendesi kullanabilirsiniz, tencerede 10 dakika kadar daha kavurmanız yeterli olacaktır.
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsağı da doğrayarak ezin. Tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek sotelemeye başlayın.Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salça ve domates konservesini ekleyerek kısık-orta ateşte hafifçe sotelemeye devam edin.Ardından sıcak suyu ekleyip karıştırın ve tel şehriyeyi de tencereye koyun. Kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar pişirin.Tel şehriyeler güzelce piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Son olarak servis etmeden kuru nanesini ekleyerek karıştırın.Servis kasesine aldıktan sonra dilerseniz üzerine hafifçe kızdırdığınız baharatlı tereyeğını gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.