Ramazan'ın 12.Gün İftar Menüsü

Fırında Köfte Patates Dizmesi Tarifi:

Malzemeler:
Sebze garnitür; 2 orta boy patates 1 havuç 1 biber.
Köfte için;
300 gram kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon.
Kızartmak için;
1/2 çay bardağı sıvı yağ Sosu için; 1 su bardağı domates konservesi 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Öncelikle köfteler hazırlanır.Sarımsak ve soğan ince ince kıyılır ve kıymanın üzerine eklenir. Diğer köfte malzemeleri de eklenerek iyice yorulur ve ceviz büyüklüğünde şekil verilir. Havuç ve patatesler soyulur. Havuçlar ve patatesler yuvarlak yuvarlak ince ince dilimlenir. Biber 5-6 dilim yapılır. Kızgın yağda patates, havuç,biber sırayla kızartılır. Çok fazla kızartmıyoruz rengi dönsün yeter çünkü fırında pişecekler. Kekik ve domates sosunun üzerine iki su bardağı sıcak su ilave edip sosumuzu kaynatıyoruz. Kaynayan sosu fırın tepsisine döküyoruz. Tepsinin üzerine ıslak pişirme kağıdı ike kapatıp 200° fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. İlk 30 dakika üzeri kapalı son 5-10 dakika ise üzeri açık şekilde pişirip köftelerin kızarmasını sağlıyoruz.