Susuz Lahana Turşu Tarifi

Yapılışı:
Sebzeleri güzelce yıkayıp, arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Malzemelerini çok küçük veya çok kalın doğramayın. Biraz dişe gelir şekilde olsun. Ayrıca evdeki malzemeler ile miktarları artırıp azaltarak kurabilirsiniz.
Tüm malzemeleri büyükçe bir leğene alın ve 5 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip, 2-3 dk karıştırın.
Üzerini örtüp ,serin bir ortamda 5-6 saat bekletin. Bekledikçe sebzeler sulanacaktir. O yüzden asla su ilavesi yapmayacağız.
5-6 saat sonra cam kavanozun dibine bir iki defne yaprağı ,bir tutam maydanozu koyup tursu malzemelerini dizin. Ara ara bir iki dilim limon koyun ve bastırın. Kavanozunuzu güzelce doldurun. Tüm malzemelerim 6 lt kavanozu dolduracak kadar çıktı.
Leğenimizin dibinde biriken sebze suyunu bir kaba alın. Üzerine 1 çay bardağı elma veya üzüm sirkesi ekleyin. 1 yemek kaşığı daha kaya tuzu ekleyip karıştırın.
Tuz ölçüsünü doldurduğunuz kavanoz miktarına göre ayarlayın. (5lt doldurduysanız toplamda 5 yemek kaşığı kaya tuzu koyun. 3 lt ise 3 yemek kaşığı dolusu kadar tuz ekleyin)Sirkeli suyumuzu hemen kavanozlara paylaştırın. Suyu sizlere az gelmesin bekledikçe sebzeleriniz sulanacak. Hatta köpürebilir. Altına bir kap koyun. Köpürme gibi durumlar da ağız kısmını silin hiç sorun olmaz (suyunda çok çok eksilme olursa içme suyu ilave edebilirsiniz)
Tursunuz 4-5 gün içinde yenmeye hazır hale geliyor. Güneş görmeyen serin ortamda muhafaza edebilirsiniz.