Kaymaklı Şambali Tarifi

Yapılışı;
Şeker ve su karıştırılarak eritilir ve ocağa alınır. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kaynatılır limon sıkılıp altı kapatılır ve soğumaya alınır.
İrmik, yoğurt ve şeker çırpma kasesine alınır ve bir kaşık ile güzelce karıştırılır. Karışımın üzerine un, karbonat ve vanilya eklenip güzelce karıştırılır. 15 dakika dinlenmeye alınır.
Borcam sıvı yağ ile yağlanıp yağın üzerine biraz irmik serpilir dinlendirilen hamur borcama alınır elle yada spatula ile güzelce bastırılarak şekil verilir ve istediğiniz şekilde dilimlenir. Orijinali ince uzun dikdörtgen şeklinde dilimlemektir. Dilimlerin üzerine fındık, fıstık ya da badem dizebilirsiniz ben fındık dizmeyi tercih ettim. Önceden ısınmış 180° fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir. Kızaran tatlı fırından alındığında bir 5 dakika kadar bekletilerek ilk sıcağa çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. İki saat dinlendirilen tatlı servise hazır. Ertesi güne çok daha güzel oluyor. Tatlıyı servis etmek için bir dilimin ortasından kesip içine bolca kaymak sürülerek kapatılır ve bu şekilde servis edilir isterseniz sade de tüketebilirsiniz. Tarçın da bu tatlıya servis esnasında çok yakışıyor.