Fırın Poşetinde Ayva Tatlısı Tarifi

Yapılışı:
Ayvaları güzelce yıkayalım. Genişçe bir kaseye su doldurarak içine limon suyu sıkalım.
Mümkün olduğunca ince bir şekilde ayvaların kabuklarını soyalım. Ortadan ikiye keselim ve iç kısımlarını oyarak temizleyelim.
Temizlediğimiz ayvaları limonlu suya bırakalım. Bu ayvaların beklerken kararmasına engel olacaktır.
İçinden çıkan çekirdekleri ve soyduğumuz kabukları pişirirken kullanmak üzere bir kenara ayıralım.
Bütün ayvalar hazır olduğunda ayvaları fırın torbasına yerleştirelim. Her bir ayvanın çukur kısmına 2 yemek kaşığı kadar toz şeker yerleştirelim. Ben kaıkları çok tepeleme doldurmadım. Ayvanın boyutuna göre de değişebilir ancak eğer tepeleme doldurursanız 1.5 kaşık da kullanılabilir.
Ayvaların kabuklarını poşetin içindeki boşluklara yerleştirelim.
Ayva çekirdekleri, karanfiller ve tarçın çubuklarını da poşete ilave edelim.
Yarım su bardağı kadar suyu poşete ilave edelim.Fırın poşetinin ağzını sıkıca kapatalım ve bir kürdan yardımı ile poşette birkaç delik açalım.
160 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirdikten sonra fırın sıcaklığını 200 dereceye artırarak 35 dk daha pişirelim. Pişme süresi ayvaların büyüklüğüne göre değişebilir ancak fırın poşetinde pişirmek ocakta pişirmekten çok daha hızlı olacaktır. Poşet buharı içine hapsettiği için adeta bir düdüklü tenceresi etkisi yaparak ayvaların hızla yumuşamasını sağlayacaktır.
Fırından aldıktan sonra poşeti keserek açalım. Poşetin içi yüksek sıcaklıkta buhar ile dolu olduğundan bu aşamada çok dikkatli olmanız gerekir. Tatlının soğuması için bekleyelim.
Soğuyan tatlıları servis tabağına aldıktan sonra yanında kaymakla ve fıstık tozu ile servis edelim.