Düdüklü Tencerede Rengi Kıvamı Tam Ayva Reçeli Tarifi

Yapılışı:
Öncelikle derin bir kaba bolca su ve yarım limonun suyunu sıkıp kabuğunu da içine atalım .
Ayvalarımızı soyalım ,çok küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayalım .
Doğradığımız ayvayı hemen hazırladığımız limonlu suya atayım ki diğerini doğrarken kararmasın bu şekilde bütün Ayvalar bitene kadar devam edelim ( ayva kabuklarından bir iiki parça ayıralım bir yemek kaşığı kadar da ayva çekirdeği kullandım rengi bu şekilde oldu ) .
Ne kadar ayva kullanacağınız size kalmış ayvalar bittiğinde ayvaları süzelim düdüklü tencereye herhangi bir komposto kasesini doldurup elimizle bastıralım tencereye boşaltalım ( kaç kase çıkarsa aynı kase ile şeker eklemesi yapacağız ) benim ayvalarım dört kase çıktı .
Sonra üzerine şekeri de eklemeye başlayalım ayvaları koyduğumuz kase ile (ben 4 kase ayvaya 3 kase şeker ekledim ) bu şekilde siz kaç kase ayva kullanacaksanız ona göre ayarlama yaparsınız şekeri .
Sonrada her kase için 5 yemek kaşığı su ekledim 5 -6 adette karanfil ekledim ve ayırdığım ayva kavuğu çekirdekleri de ekleyip düdüklü tencereyi kapatıp kaynamasını bekleyelim.Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk bu şekilde pişirelim sonra ocağı kapatıp düdüklü tencerenin havasını alıp kapağını açalım tekrar ocağı yakıp 15 dk kapağı açık şekilde pişirelim.
Kavanozlara koyalım kavanozların kapağını temizleyip sıkıca kapatıp ters çevirelim.