Taş Gibi Ev Yoğurdu Tarifi

Evet arkadaşlar aldığımız sütü ocağa koyalım. Ve 1 -2 fokurdayana kadar kaynatalım. Köpük köpük olana kadar. Bir püf nokta daha vermek isterim ki sütünüzü ocakta kaynatırken kepçeyle sürekli karıştırın.
Sütümüz kaynadıktan sonra bir kenara alalım ve ılımasını bekleyelim.
Genelde basta bende olmak üzere bir çok arkadaşım bu konuda sıkıntı yaşıyorlar. Arkadaşlar sütünüzün ılıdığını anlayabilmek için süte serçe parmağınızı batırın eğer içinde eliniz yanmadan kalıyorsa sütünüz ılımış demektir.
Arkadaşlar bir başka önemli noktada su yoğurdunuzu nerede mayalandıracaksanız yoğurdun yapım aşamasını da orada gerçekleştirin. Yani kısaca mayaladığınız sütün hiç bir şekilde kıpırdamaması lazım. Olduğu yerde mayalandırın. Ben ılık odamda üzerine battaniye sererek mayalandırıyorum. Eski bir teknik olabilir ama etkili. Helede hava bu kadar soğukken.Ilıyan sütünüzün içine tuzu şekeri atin. Tuz ve şeker koymamızın sebebi arkadaşlar yoğurdumuzun sulu olmaması yani tas gibi bir yoğurdumuz olması için bu önemli bir püf nokta. ;)
Yoğurdunuzu hazırlayın ve yoğurdunuzu mayalanması için bırakacağınız yere götürün. Ve artık yoğurdunuzu mayalandırın. .
Yarım çay bardağı yoğurdumuza ılıyan sütten kaşıkla koyalım. Ve sütle yoğurdu karıştıralım. Daha sonra bu yoğurdu ılıyan sütün içine dökelim ve 1 -2 kerede sütle yoğurdu bir biriyle özdeştirelim. Ve sütümüzü hiç kıpırdatmadan iyicene sarıp sarmalayalım. Ve 5- 6 saat yoğurdumuz mayalansın.
Arkadaşlar yoğurdumuzun su gibi olmamasını istiyorsak önemli bir püf noktada mayalanan yoğurdumuz 1 gece dolapta dinlendirmek. Kesinlikle kaşık vurmayın yoğurda yoksa sulanır.
Yoğurdumuz. 1 gün sonra yoğurdumuzu kullanmak için baktığımızda hafif su varsa üzerinde yapacağımız çok basit. Yoğurdumuz tahta kaşıkla 1 defa karıştıralım. Göreceksiniz ki su diye bir şey kalmayacak. Evet arkadaşlar mis gibi ev yoğurdumuz hazır.