Tam Kıvamında Vişne Reçeli Tarifi

Yapılışı:
Çekirdekleri çıkarılmış 1 büyük kase vişne tencereye alınır.
Üzerine aynı kase ile 1 kase şeker konulur.
Tencerenin kapağı kapatılır serin yerde suyunu salana kadar 1 gece bekletilir.
Bu tarifte 1’e 1 kullanıyoruz ama çekirdekleri çıkarılmış 1 kase vişne, çekirdeği çıkarılmamış 2 kase vişneye tekabül ediyor, onun için çekirdeğini çıkarıp yapacaksanız ne kadar vişne kullanacaksanız o kadar şeker kullanmanız gerekiyor. (1 kap çekirdeği çıkarılmış vişneye 1 kap şeker ) Ama çekirdeği çıkarmadan yaparsanız 1 kap vişneye yarım kap şeker koymanız gerekir.1 gece bekleyip suyunu salan vişneler 1 tur karıştırıp orta ateşe konur ve kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca en ufak ocak gözüne alınıp kısık ateşe çekilip ara ara karıştırarak kapak açık 1 saat kadar kaynatılır kıvamı koyulaşıp köpüklenince margarin yada tereyağı konulur.
2-3 kilo vişneden yapacaksanız 1 tatlı kaşığı margarin, 4-5 kilo yapacaksanız 1 yemek kaşığı margarin yeterli gelecektir.İyice kıvamlandığını meyvelerin piştiğini reçel kıvamına gelmeye başladığı zamanda margarin koyduğumuz ölçü ile aynı oranda kilosuna göre aynı miktarda limon suyu eklenip karıştırılır ve o şekilde de 10 dakika kaynatılıp altı kapatılır ve kaynak iken kuru kavanozlara pay edilip ağzı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir soğuyana kadar 1 gün ters şekilde bekletilir sonra serin kuru kiler ortamında saklanır.