Ramazan'ın 16.Gün İftar Menüsü

Tavuklu Arpa Şehriyeli Çorba Tarifi:

Malzemeler:
180 gram arpa şehriye 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet orta boy domates 2/3 çay bardağı zeytinyağı 300 gram haşlanmış tavuk göğsü 2 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı içme suyu 2 adet orta boy yeşil sivri biber 1 adet orta boy çarliston biber 1 adet orta boy meksika biberi 1/4 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı pul biber 1/4 demet maydanoz.
Bir adet orta boy tavuk budun, bir adet küçük boy kuru soğanla haşlanmasından elde ettiğiniz tavuk suyunu çorba yapımında kullanırsanız çorbanız daha lezzetli olacaktır. Ayrıca tavuğu haşlarken içine tane karabiber ve defne yaprağı atarak tavuk suyunu lezzetlendirebilirsiniz. Dilerseniz düdüklü tencerede daha kısa sürede bu tarifi hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
Ortadan ikiye kestiğiniz biberleri, çekirdeklerini çıkartıp temizledikten sonra küçük parçalar halinde kesin. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi, soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin. Yapraklarını ayıkladığınız maydanozları iri parçalar halinde doğrayın. Haşlanmış tavuk göğsünü jülyen şeklinde (uzun ince parçalar halinde) kesin. Arpa şehriyeleri sudan geçirin. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun. Jülyen doğranmış tavuk etlerini ve biberleri kattıktan sonra soğanlarla birlikte kavurma işlemini sürdürün. Biberler diriliklerini kaybettiğinde önceden hazırladığınız vitamin deposu tavuk suyu ve içme suyunu ekleyin. Arpa şehriyeleri tencereye aktarın. Temel malzemelerini kattığınız çorbayı, orta ateşte 10 dakika pişirin. Küp şeklinde doğradığınız kabuksuz domatesleri tencereye aldıktan sonra çorbayı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve pul biber katıp çorbayı lezzetlendirin. Son olarak maydanozları ilave ettiğiniz çorbayı, 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.