Portakal Reçeli Yapımı

Yapılışı:
İlk olarak portakallarımızın kabuklarını soyalım. Yarım ay şeklinde bıçakla çizikler atarak soyarsanız soyma işlemini daha kolay yapabilirsiniz. Kullandığınız portakal miktarını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Reçelimizin acı olmasını önlemek için kabuğunu soyduğumuz portakallarımızın dış kısmındaki beyaz kısmı da hafifçe temizleyelim.
Portakallarımızı ortadan ikiye ayıralım ve orta kısmındaki beyaz kısmı da çıkartalım.
Daha sonra portakallarımızı iri küpler halinde doğrayalım.
Doğradığımız portakallarımızı uygun bir tencereye alalım, üzerine toz şekeri ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve bu şekilde 1 gece serin bir yerde bekletelim.
Ertesi gün tencereyi ocağa alalım, orta ateşte ara ara karıştırarak pişmeye bırakalım. Burada sık sık karıştırmak portakallarımıza zarar verecektir. Bu yüzden ara ara karıştırmanız yeterli gelecektir.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısık ateşe alalım ve 30 dakika daha pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda reçelimize tereyağı, limon tuzu ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve 10 dakika daha kısık ateşte pişmeye bırakalım. Pişme süresi ve kıvamını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.Reçellerimizin soğumasını beklemeden, sıcakken yıkadığımız kavanozlara dolduralım ve kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatalım. Ben bu ölçülerle yarım litrelik 2 kavanoz elde ettim. Reçellerinizi serin ve ışık almayan bir yerde bekletebilirsiniz. Ancak kavanozlarınızı açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmeniz daha iyi olacaktır.