Meşhur Bafra Pidesi Tarifi

Hazırlanışı
Bir kasede maya, ılık su ve şekeri karıştırarak mayamızı aktif hale getirelim. 8 su bardağı un aldığınız yoğurma kabına ilave edelim.
Üzerine tuz ve yavaş yavaş ılık su ilave ederek güzel bir hamur yoğuralım. ( Su un markasına göre değişir kontrollü ekleyin)
Tencereye kıyma alınır ve kavrulmaya başlanır. Kavrulmaya yakın küçük küçük doğranmış 5 adet soğan eklenir ve 5 dakika daha kavrulmaya bırakılır, üzerine tuz ve karabiber, tereyağı eklenir.
Mayası gelen hamuru mandalinadan biraz küçük bezelere ayıralım (20-22 adet). İlk bezeyi alıp merdaneye un yardımı ile sadece dikine olacak şekilde tepsi boyundan biraz küçük açalım (Fırın tepsisi).
İç harcından koyalım, yan uçları ortada olacak şekilde sıkıca kapatalım.
Daha önceden fırında işittiğimiz tepsinin arka kısmını çevirip yaptığımız pideyi de hafif elimizde çekiştirelim tepsi boyutuna gelecek kadar. Tepsinin uzun tarafına koyalım.Sırayla bütün pideleri yapıp (Bir tepsiye 5 tane oluyor) dizelim. Fırınınızın en yüksek ayarında (benim 250) üst rafa koyup pişmeye bırakalım.
Pide kızarınca ( Hafif beyazlı yerleri kalıyor) fırından alıp hafif tereyağı sürüp tekrar fırına verelim, 2-3 dakika daha güzel kızarması için.
Sonra fırından alıp hiç beklemeden tereyağı tekrar sürelim ve sıcak sıcak servis edelim. En son tereyağı sürmeden soğuduktan sonra dondurucuda saklayabilirsiniz isterseniz.