Havuçlu Pırasalı El Açması Börek Tarifi

Yapılışı:
Öncelikle iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakın. Bunun için pırasaları temizleyip uzunlamasına 2 ye kesip ince ince doğrayalım havuçları rendeleyelim,
Hepsini birlikte bir miktar sıvı yağ da kavuralım ve son olarak bir kaşık salça ekleyip 5 dk daha kavurduktan sonra kapatalım.
Hamurumuzdan zaten çok basit su ve tuz ile yoğuruyoruz ama yoğurma işlemi mutlaka ılık su ile olmalı ve yoğururken bir süre sonra yumrukla bastırmak yerine yukarı doğru uzatarak çekerseniz daha kolay kıvam alır ve daha elastik bir hamur elde edersiniz.
Hamuru 5 -10 dakika dinlendirin ardından portakal büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tezgahta servis tabağı büyüklüğünde açın.
Tabanını yağladığınız bir tepsiye yerleştirip üzerine bir fırça yardımıyla sıvı yağ sürün kuru yer kalmasın. Bu işlemi tüm parçalar için tekrarlayın.
Hazırladığımız hamurla 30 dakika dinlendirin.Ve sonra sırayla dikkatli şekilde alıp masa üzerinde elimizle alttan çekerek açalım, alta elinizi alıp sallayarak çekebilirsiniz.
Kolay kolay yırtılma olmayacaktır ama olsa da sorun değil merak etmeyin. İç harcı eşit şekilde yayıp bir uçtan sarmaya başlayın ve tepsiye sarmal şekilde dizin.