Bol Şifalı Kış Çorbası Tarifi

Hazırlanışı:
Yapacağımız ilk şey tavuk suyumuzu hazırlamak olsun. Bunun için tavuk budunu bir tencereye alalım ve 7 su bardağı kadar su ekleyip haşlayalım. Düdüklü varsa daha kolay olacaktır.
Haşlanınca soğumaya bırakalım.Etini ayırıp didikleyelim, tavuk suyunu bir tel süzgeçten geçirelim ki içinde parçalar olmasın.
Geniş bir tencereyi ocağa alalım ve yağımızı ekleyip eritip küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuralım.
Kavrulunca bir buçuk yemek kaşığı un ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
Küçük küçük doğranmış kapya biberini ekleyelim şöyle bir karıştırıp tavuk suyunu yavaşça ekleyip karıştırmayı ihmal etmeyelim.Tavuk suyunuz yeterli değilse ya da daya az kullanmak istiyorsanız suyla karıştırabilirsiniz. Taşmaya çok müsait o yüzden ocağın altını biraz kısın ve başında bekleyin.
Çorbayı kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan 5-6 dakika sonra tel şehriyeleri ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
Daha sonra brokolileri ekliyoruz baharatları ekliyoruz karıştırıyoruz ve birkaç dakika sonra tavukları da ilave edip 2-3 dakika kaynatıp yarım limonun suyunu ve ince doğranmış maydanozu ekliyoruz.
Karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Birkaç dakika dinlenen çorba hazır.