Ağızda Dağılan Susamlı Tatlı Kurabiye Tarifi

Hazırlanışı:
İlk olarak susamlarımızı kavuralım. Bunun için tavamıza susamları alalım, susamlar renk değiştirip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavuralım.
Kavrulan susamları ocaktan alalım, uygun bir tabak içerisine dökerek soğumaya bırakalım.
Kurabiye hamurumuz için yoğurma kabına birinin akı üzeri için ayırdığımız yumurta, oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alalım. Malzemeleri elimizle güzelce homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Tereyağı ve yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Daha sonra biraz un ve kabartma tozunu ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unun cinsine kalitesine ve malzemelerdeki ufak tefek farklılıklardan dolayı un miktarı çok az değişebilir, o yüzden yavaş yavaş eklemeye dikkat edelim. Hem bu şekilde yoğurması da çok daha kolay olacaktır.
Kurabiye hamurumuz hazır. Şimdi fırın tepsimize pişirme kağıdından bir tane çıkarıp yerleştirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayıp şekil verelim. Bu hamurla benim hazırladığım boyutta toplamda 30 adet kurabiye elde ediyoruz.
Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizin her tarafına önce yumurta akına ardından kavurduğumuz susama bulayalım.Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım. Pişen kurabiyelerimiz servise hazır.